Karfiol vyniká vysokým obsahom vitamínu C a zaujímavý je aj pre vysoký obsah vitamínu K a fytosterolov (látok, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi). Najcennejšie na karfiolu je však prítomnosť sírnych zlúčenín zo skupiny izotiokyanátom, ktoré sa uplatňujú v detoxikačným systému organizmu.
Brokolica obsahuje nielen dvojnásobok vitamínu C ako citrusové ovocie, ale aj mnoho ďalších pozitívnych látok - antioxidanty, dokonca aj silne protirakovinové látky (najmä sulforafan). Naviac je výborným zdrojom vlákniny a jódu, ktorý udržuje v chodu správnu funkciu štítnej žľazy.
Špenát je bohatý na antioxidačné látky, je jedným z najbohatších zdrojov karoténov a vitamínu K.
Cibuľa je vynikajúcim zdrojom vitamínu C a mnohých látok s protizápalovou aktivitou. Okrem toho obsahuje vlákninu, vitamín B6 a kyselinu listovú. Všetky tieto látky vie likvidovať v tele nebezpečné voľné radikály a sú spolu s prítomnými fytosteroly súčasťou prevencie proti chorobám srdca a ciev.