Kozie mlieko v žalúdku vytvára jemnejšiu hmotu, ktorú ľahšie spracovávajú bruška detí citlivých na kŕče a nadúvanie. Jednou zo základných zložiek každého mlieka je tuk, ktorý sa v ňom vyskytuje v podobe drobných guličiek obalených lipo-proteínovou membránou. U kozieho mlieka sú tukové guličky oproti kravskému mlieku menšie, čo je ďalší dôvod, prečo ho lepšie trávia. Nespornou výhodou kozieho mlieka je aj to, že v porovnaní s kravským obsahuje viac prebiotických oligosacharidov a tiež HMO (Human Milk Oligosaccharides), čo sú oligosacharidy materského mlieka.
Základ mlieka Kendamil Kozie tvorí kozie A2 mlieko s prevahou A2 β-kazeínu, ktorý je pre človeka stráviteľnejší ako bežnejší A1 β-kazeín obsiahnutý v prevažnej väčšine kravských mliek.